Portfolio - Alice Kampman

Verhalen in brons


Lellebel

Dit beeld is ontstaan tijdens een informele boetseer sessie waarbij de deelnemers allemaal vrolijk gestemd waren. Allen krachtige vrouwen met hun eigen verhaal. 

Lellebel is een ondeugend figuur dat half mens en half dier is. Het menselijke deel staat symbool voor kracht en het dierlijke deel staat symbool voor onze dierlijke instincten. 

Lellebel is ondeugend aan het dansen met haar hoepel en haar 'cancan broekje' en draagt sexy laarsjes. 

Kalfje

Het kalfje staat symbool voor het contrast tussen de kracht en kwetsbaarheid van de jeugdigheid. En dus voor de herinnering aan de jonge jaren van mijn twee kinderen.

Parkinson 

Dit beeld ontstond nadat ik te horen heb gekregen dat iemand die mij dierbaar is, een progressieve vorm van Parkinson heeft. Ze kan alleen nog zitten met behulp van de zorgverleners, de bodem is onder haar vandaan gezakt. Haar enige houvast is haar 'kwijldoek' en de Bijbel. De stoel draagt pantoffels die symbool staan voor de zorgverleners. 
Ego quoque

De laatste tijd heeft men het in de media over 'me too'. Dit wakkerde bij mij een herinnering op aan de kerk en zo is dit verhaal ontstaan.
Machtsmisbruik is op wat voor manier dan ook, niet toelaatbaar voor mij. Het voelt ongemakkelijk en nu ook lachwekkend. Het is een beeld van een uitgetelde geestelijk leider  in een openbaar toilet na een avond van onkuis gedrag. De vlaggen beelden dit feest uit. De clownsneus symboliseert het clowneske gedrag en de knielbank staat symbool voor de onderdanigheid aan de kerk en haar leiders. De pantoffels staan voor de bescherming die ik in mijn jeugd nooit heb gekend.